Pesto

Dziś było na zielono!

Tak, dziś na obiad u nas było domowe pesto. Przepyszna i łatwa potrawa do przygotowania w dosłownie 15 minut!

NASZ PRZEPIS: Wstawiamy makaron, a w tym czasie miksujemy świeżą bazylię z orzeszkami ziemnymi (uprażonymi), oliwą z oliwek, czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie powstały sos mieszamy w woku z ugotowanym makaronem, na małym ogniu i dodajemy do tego parmezan (drobinę na patelnię, a odrobinę do posypania). RADA: aby bazylia nie była gorzka, przed zmiksowaniem chłodź ją w lodówce. RADA II: zawsze wrzucaj makaron do sosu, a nie sos do makaronu! 🙂 Smacznego!

Było smacznie? Powiedz o tym światu!

Post Author: Q

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *