O powołaniu do pracy w kuchni

Powołanie do pracy na kuchni jest czymś, bez czego nie można się obyć, myśląc o gastronomii w szerszym horyzoncie czasowym.

Kiedyś usłyszałem od jednej osoby pracującej na kuchni takie stwierdzenie: „Trzeba lubić pracę na kuchni, bo inaczej by się nie wytrzymało”. Praca sama w sobie powinna dawać korzyści nie tylko finansowe, ale także zadowolenie z tego, co się robi. Wiem, że to brzmi jak utopia, gdyż nie ma takie pracy. Na szczęście są jeszcze pracodawcy, dla których gotowanie jest pasją i tego samego wymagają od pracowników (niestety należą do rzadkości). Najczęściej jednak biznesem gastronomicznym zajmują się osoby bez doświadczenia i dostatecznej wiedzy. A to jest już prosta droga do katastrofy.

Było smacznie? Powiedz o tym światu!

Post Author: Q

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *